7 tekenen die duiden op uitdroging

Nu op Happy In Shape: zeven tekenen die duiden op uitdroging. Als je een van deze dingen ervaart, moet je dus dringend een glas water drinken!

7 tekenen die duiden op uitdroging

Als je een van onderstaande dingen ervaart, is het tijd om een glas water te nemen.

Je bent chagrijnig

Als je te weinig drinkt, ben je vatbaarder voor prikkelbaarheid, vermoeidheid en stemmingswisselingen.

Je hebt een slechte adem

Geef niet meteen knoflook de schuld van je slechte adem. Uitdroging kan je speekselproductie in de weg staan. Hierdoor ontstaan er te veel bacteriën die een slechte adem veroorzaken.

 Je hebt spierkramp

Spieren kunnen vastlopen door de warmte. Als je dus niet genoeg drinkt, kun je kramp krijgen.

Je snakt naar snoep

PMS is niet de enige reden waarom je naar een zak snoep wil grijpen. Het kan ook komen doordat je te weinig drinkt. Als je lichaam niet genoeg vocht binnenkrijgt, kan het moeite hebben met het aanmaken van glycogeen. Met als gevolg dat je zin hebt in snoep.

Je workout was slecht

Heb je moeite met je workout? Dit betekent niet meteen dat je niet meer in vorm bent. Uitdroging verlaagt je bloeddruk, waardoor je hart harder moet werken en daardoor kan je minder af tijdens het sporten.

Je zicht is wazig

Als je niet genoeg vocht hebt in je lichaam, kunnen je ogen droog worden en je zicht wazig. Als je wazig ziet, vermijd dan autorijden en zorg dat je veel water binnenkrijgt. Als het lang aanhoudt, neem dan zeker contact op met een dokter.

Je kan niet huilen

Als er maar weinig of helemaal geen tranen komen tijdens het huilen, kan dit een teken zijn dat je lichaam veel te weinig vocht binnenkrijgt.

Lees ook:

Bron: goodhousekeeping.com