Dit zijn de redenen waarom een huwelijk strandt

Dagelijkse gewoonten kunnen je huwelijk verpesten. Sterker nog: er een einde aan maken. Het goede nieuws? Wij vertellen je welke gewoonten dit zijn.

Dit zijn de redenen waarom een huwelijk strandt

Slecht nieuws: onschuldige dagelijkse gewoonten kunnen je huwelijk verpesten. Dat zegt relatietherapeut Carrie Cole. Het goede nieuws: nu je weet wat deze gewoonten zijn, kun je een scheiding voorkomen. 

Slecht over je partner praten achter zijn of haar rug om

Klinkt misschien erg kinderachtig, maar het is een van de meeste voorkomende redenen waarom een huwelijk strandt. Vrouwen praten vaak onderling slecht over hun partner. Het laat zien dat je geen respect hebt voor hem of haar en verslechtert jullie band, ook als hij of zij er niets vanaf weet.

Je fixeren op wat hij of zij niet goed doet

Hem of haar vergelijken met iemand anders, of erger nog: je ex, is nooit een goed idee. Onthoud dat het gras altijd groener lijkt aan de overkant. Iedereen heeft goede én slechte eigenschappen. Jij ook.

Jezelf nooit in zijn of haar schoenen verplaatsen

Vooral mannen hebben hier moeite mee. Ze kunnen zich niet goed in iemand anders verplaatsen als ze het niet eens zijn met zijn of haar mening.

Ineens uitvallen als er een discussie ontstaat 

Het jaagt je partner alleen maar weg, omdat je de mogelijkheid tot een fatsoenlijk gesprek meteen afkapt. Probeer te kalmeren, je emoties in bedwang te houden en te luisteren naar elkaar. Hoe moeilijk dat ook is.

Niet weten wanneer je op pauze moet drukken tijdens een ruzie

Soms heb je gewoon een meningsverschil waar je niet uitkomt. Het is dan beter om de discussie even zo te laten, dan maar door te gaan en uiteindelijk te huilen, schreeuwen en woorden te zeggen die je niet meent.

Altijd doen alsof alles goed gaat

Ook al probeer je kalm te zijn, je lichaam verraadt toch wel wat je echt voelt. Probeer eerlijk tegen hem of haar te zijn. Vertel waar je mee zit, in plaats van alles op te kroppen en kortaf te doen. Doe je dat niet, dan geef je je partner ook niet de gelegenheid om je te helpen of troosten.

Nooit ruzie maken

Als je niet eens meer moeite doet om te zeggen waar je mee zit of wat je irriteert, betekent dat dat je gestopt bent met energie te stoppen in je relatie. Af en toe eens ruzie maken, is zo slecht nog niet.

Te lang wachten met het aanpakken van je problemen

Veel koppels gaan vervelende gesprekken uit de weg. Maar als je elkaar niet confronteert met jullie problemen zal het uiteindelijk te laat zijn. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het is om je relatie terug op de rails te krijgen.

Lees ook:

Bron: goodhousekeeping.com