Dit doe je fout tijdens het schoonmaken

Meer is niet altijd beter. Sterker nog: te veel schoonmaakmiddel of iets te vaak schoonmaken, kan er zelfs voor zorgen dat het sneller afgeschreven is

Dit doe je fout tijdens het schoonmaken

Als het op schoonmaken aankomt, is meer niet altijd beter. Sterker nog: te veel schoonmaakmiddel gebruiken of iets te vaak schoonmaken, zorgt voor slijtage. Dit doet je fout:

Je veegt je spiegel elke keer af als je vingerafdrukken ziet. Je moet je spiegel natuurlijk niet een maand vies laten, maar alleen voor een paar vingerafdrukken is een volledige schoonmaak echt niet nodig. Te veel schoonmaken kan de bovenste laag van je spiegel beschadigen.

Je gebruikt extra wasmiddel voor witte kleding. Het maakt je kleren echt niet witter. Volg gewoon de instructies die op het wasmiddel staan.

Je gebruikt extra afwasmiddel als je je borden niet schoon krijgt. Dit helpt echt niet. Sterker nog: het beschadigt je borden.

Je gebruikt veel water op houten vloeren. Less is more in dit geval!

Je wast je kleding al na één keer dragen. Bij sportkleding, ondergoed en panty's kan dit geen kwaad. Maar andere kledingstukken kunnen prima drie keer gedragen worden voordat ze gewassen worden. De kleuren vervagen anders snel.

Bron: goodhousekeeping.com