What to do: je partner heeft een depressie

What to do: je partner heeft een depressie. Het allerbelangrijkste: luister naar hem, praat over zijn gevoelens en steun hem door dik en dun.

What to do: je partner heeft een depressie

Een man die depressief is, mag niet langer een taboe zijn. Het is belangrijk dat we het gevecht met geestelijke ziekten aangaan en onze geliefden die er aan lijden helpen.

Als je partner een depressie heeft of je denkt dat hij een depressie heeft, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Dokter Nitin Shori van Pharmacy2U legt uit op welke tekenen we moeten letten en wat we kunnen doen om te helpen.

Men and women can experience depression in different ways. It can be harder to spot the symptoms in men, mainly because some of them find it harder to talk about health conditions. Our recent research shows that men are less likely to visit the doctor than women. If you spot any signs, it's important that you talk to your partner.

Herken de symptomen:

  1. Hij slaapt te veel of helemaal niet
  2. Hij is snel geïrriteerd
  3. Hij heeft last van vermoeidheid en concentratieproblemen
  4. Hij heeft geen zin meer in seks
  5. Hij drinkt te veel alcohol
  6. Hij heeft zelfmoordideeën

Zo kun je hem helpen:

1. Wees geduldig. Het zal af en toe moeilijk zijn om geduldig te blijven, maar het is belangrijk dat je hem blijft steunen. Probeer hem niet te veroordelen en word niet boos op hem.

2. Luister. Het belangrijkste: luister naar hem en praat met hem over zijn gevoelens. Het laat zien dat hij niet alleen is en dat hij steun krijgt van zijn vrienden en familie.

3. Moedig hem aan een dokter te bezoeken. Als hij terug beter wil worden, zal hij die stap moeten zetten. Onderzoek toont echter aan dat mannen minder snel naar de dokter gaan dan vrouwen als ze gezondheidsproblemen hebben. Overtuig hem dat een dokter echt kan helpen.

4. Zorg dat je er genoeg over weet. Het is belangrijk dat je probeert te begrijpen wat hij voelt en denkt. Stel vragen aan mensen die er iets vanaf weten, doe onderzoek en zoek support groepen op.

5. Probeer hem te betrekken bij activiteiten. Breng samen tijd door, ga eens lekker weg, relax, ga wandelen... Het helpt allemaal tegen de stress. Moedig hem ook aan om te gaan sporten om zijn humeur een boost te geven. Wees wel geduldig: het kan even duren voor hij ook daadwerkelijk iets wil gaan doen. Maar blijf proberen!

Lees ook:

Bron: goodhousekeeping.com