6 Tekenen die erop wijzen dat je teveel water drinkt

Ja, teveel water drinken kan óók nog.

teveel water drinken

Er wordt je altijd op het hart gedrukt dat je écht minimaal twee liter water per dag moet drinken. Misschien kom je hier maar met moeite aan, maar misschien ook met gemak. Of je gaat er ruim overheen. In dat geval moet je echt ook oppassen, want teveel water drinken kan ook. Lees onderstaande tekenen die hierop kunnen wijzen.

1. Continu naar de wc

Continu naar de wc moeten, kan vervelend zijn. Hoewel het allerlei verschillende oorzaken kan hebben, is de meest voorkomende reden het drinken van teveel water.

2. Kleur van je urine

Donkergele urine is een slecht teken, maar dat geldt ook voor volledig kleurloze urine. Als je urine lichtgeel is, krijg je precies de goede hoeveelheid vocht binnen per dag.

3. Kramp

Overmatig plassen kan leiden tot een verlies van kalium, een mineraal dat je lichaam helpt je spieren te ontspannen en samen te trekken. Door een tekort aan kalium kan het voorkomen dat je spieren verkrampen.

4. Moeheid

Wanneer je nieren overuren werken om al het water dat je drinkt te filteren en het in evenwicht te brengen, kan je last krijgen van oververmoeidheid.

5. Opgezwollen handen en voeten

Wanneer het natrium in je bloed niet in evenwichtig is, zet het lichaam vloeistof in om het te corrigeren, wat kan leiden tot zwelling in je handen en voeten. Enige zwelling komt af en toe voor als je teveel zout voedsel eet. In dat geval zou je lichaam water vasthouden om het te verdunnen.

6. Dorst

Je lichaam geeft vanzelf aan of het dorst heeft en natuurlijk kun je dit gevoel voorkomen door kleine beetjes water te drinken, maar als je merkt dat je lichaam 'genoeg' heeft, luister dan naar dit gevoel.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Lifestyle
  • Marie Claire
  • iStock