Deze soorten fruit zijn het lekkerst in het najaar

Veel mensen denken bij fruit al snel aan de zomer, maar ook het najaar biedt een ruim aanbod aan rijp en smaakvol fruit. Deze vijf soorten zijn in deze tijd van het jaar op hun best én passen perfect bij het seizoen. Ideaal als snack, in salades of als zoete toevoeging aan warme gerechten.

fruit

Mandarijnen

Mandarijnen zijn echte najaarsfavorieten en zitten vol vitamine C, wat je helpt om je immuunsysteem een boost te geven. Deze zoete, sappige vruchten zijn ideaal als snack, makkelijk mee te nemen en altijd populair bij zowel kinderen als volwassenen.

Mandarijnen beginnen in de herfst te rijpen en zijn op hun zoetst in het najaar. Hun natuurlijke zoetheid neemt toe naarmate de dagen koeler worden. Perfect moment om ze te eten dus!

Granaatappels

Deze vruchten worden vaak geoogst in de late zomer tot het vroege najaar. In het najaar zijn ze sappig, rijp en volop verkrijgbaar. De felrode pitjes van de granaatappel geven kleur aan je gerechten en zitten vol antioxidanten. Ze zijn supergezond, doordat ze helpen bij het bestrijden van ontstekingen. Probeer ze eens over een salade of in een yoghurtbowl voor extra smaak en textuur.

Peren

Peren bereiken in het najaar hun optimale rijpheid en zijn dan heerlijk sappig en zoet. Of je ze nu rauw eet of toevoegt aan een herfstig dessert, peren zijn een veelzijdige keuze. Ze zijn bovendien rijk aan vezels, wat goed is voor je spijsvertering en helpt om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Cranberries

Cranberries zijn perfect voor het najaar en passen geweldig in feestelijke gerechten. Hun frisse, licht zure smaak maakt ze geschikt voor zowel zoete als hartige recepten. Voeg verse cranberries toe aan smoothies, bak ze in muffins, of maak er een compote van. Cranberries zijn echte najaarsvruchten, omdat hun oogstseizoen in de vroege herfst ligt. Ze worden vaak rond oktober geplukt en zijn in deze periode fris en vol smaak.

Kiwi’s

Kiwi’s brengen een exotisch tintje aan het najaar en zitten boordevol vitamine C, vitamine K en vezels. Kiwi’s zijn heerlijk als snack op zichzelf, maar ook als topping voor een fruitsalade of als aanvulling op een ontbijtkom met yoghurt of havermout. Hoewel kiwi's ook in andere seizoenen verkrijgbaar zijn, zijn ze in de herfst op hun best, omdat ze dan in veel regio's worden geoogst en vers op de markt komen.

Food
  • Uitgekookt, Voedingscentrum
  • Adobe Stock